Εκδρομή της ΣΤ΄ τάξης στα Γιάννενα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 28 & 29 Μαΐου 2016, η διήμερη εκδρομή των μαθητών/τριων της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας στα Γιάννενα. Την εκδρομή διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου και συμμετείχαν σ' αυτήν εκτός από 21 μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης, γονείς, μέλη του Συλλόγου και οι εκπαιδευτικοί κ. Κώστας Αλβανός (διευθυντής) και Πόπη Τσιάλμα (δασκάλα της τάξης).
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη, στο σπήλαιο Περάματος, στο Νησάκι της λίμνης όπου βρίσκεται το Μουσείο Προεπαναστατικής περιόδου ( στεγάζεται στα κελιά της Μονής Αγίου Παντελεήμονος όπου δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς) και τέλος στην πολιτεία του κάστρου και στο Ιτς Καλέ.
Εκτός όμως από το ενδιαφέρον που είχαν τα αξιοθέατα που επισκεφτήκαμε, πολύ σημαντικό ήταν το ότι δόθηκε η ευκαιρία να περάσουμε ευχάριστα ένα σαββατοκύριακο όλοι μαζί μαθητές, γονείς και δάσκαλοι, να διασκεδάσουμε παρέα, να φάμε υπέροχα φαγητά και γλυκά και να ζήσουμε χαλαρές στιγμές έξω από την πίεση του σχολικού ωραρίου και τις υποχρεώσεις του. Η διαμονή στο ξενοδοχείο Epirus Palace ήταν πολύ ευχάριστη.
Στην επιστροφή η στάση στο Μέτσοβο ήταν μια απαραίτητη ανάσα δροσιάς μιας και το καλοκαίρι έκανε δυναμικά την εμφάνισή του τις μέρες αυτές.
Επιστρέφοντας, οι αποσκευές, εκτός από τα πολλά δώρα για όσους έμειναν πίσω, είχαν επιπλέον και πολλές όμορφες αναμνήσεις για να συνοδεύουν τους μαθητές/τριες μας στην πορεία τους μετά το Δημοτικό Σχολείο.